8 iunie 2022, 12:21

Cinematograful ARTA din Cluj se redeschide în 23 septembrie

După 561 de zile petrecute cu ușile închise, Cinema ARTA Cluj se redeschide în data de 23 septembrie 2021. Publicul este așteptat pe strada Universității nr. 3 pentru a redescoperi plăcerea vizionării de filme în comunitate și a se bucura de un cinematograf recent renovat și amenajat. În foaier, o nouă cafenea culturală este amenajată: ARTA Café.

Joi, 23 septembrie, va avea loc cine-concertul „Studentul din Praga”, cu CelloFun & Irina Margareta Nistor, proiecție de film mut cu sound-design live și lectură din Alfred de Musset. Evenimentul este unul simbolic, „Studentul din Praga” fiind filmul proiectat în anul 1913 la deschiderea Cinematografului ARTA (atunci denumit Cinematograful Universității / Egyetem Mozgó).

Vineri, 24 septembrie, va avea loc proiecția filmului „Kings of the road” (De-a lungul vremii), un road movie din anul 1976, prin care Wim Wenders adresează o adevărată scrisoare de dragoste lumii filmului și cinematografiei. Filmul va fi prezentat de David Ellis, curator și scriitor britanic.

Pe lângă programul de filme europene și românești recente, filme de artă, documentare, filme independente, vor exista și patru serii curatoriate:

  1. Portret de regizor
  2. ClasicARTA
  3. Family Time
  4. Art in Cinema.

 

De asemenea, publicul va putea lua parte la diverse evenimente culturale: concerte, tururi ghidate, discuții, programe interactive și multe altele.

În fiecare lună va fi celebrată opera unui regizor, fiind prezentate mai multe filme emblematice ale sale, urmate de discuții cu publicul, dar și de evenimente conexe. Începând cu luna septembrie vor fi proiectate filme din opera lui Wim Wenders, unul dintre cei mai importanți regizori contemporani

În cadrul seriei ClasicARTA, vor fi prezentate filme clasice, filme de cinematecă și filme cult. Seria începe în 28 septembrie cu filmul lui Stanley Kubrick, „2001: O odisee spațială” (proiecție în parteneriat cu Classy Film Festival și Reactor de Creație și Experiment).

Pentru bilete și pentru a fi la curent cu noutățile consultați site-ul cinematografului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol