25 februarie 2020, 17:48

Ciobănescul Românesc de Bucovina, gata să participe la cea mai mare expoziție chinologică internațională din țara noastră. Cât de pretențioase sunt animalele

Ciobănescul Românesc de Bucovina participă, pentru prima oară, la Dracula Dog Show, cea mai mare expoziţie chinologică internaţională din România, care se va desfăşura la sfârșitul acestei săptămâni în Târgu Mureş, ca rasă omologată la nivel internaţional, informează Agerpres.

Ciobănescul Românesc de Bucovina, omologat internațional

În cadrul Adunării Generale a Federației Chinologice Internaționale de anul acesta, Ciobănescul Românesc de Bucovina a fost omologat cu votul unanim al 94 de țări. Astfel, România intră cu trei rase omologate în concursul din acest weekend, Mioritic, Carpatin și Bucovina.

Nu sunt pretențioși

Crescătorii de Ciobănești de Bucovina consideră că animalele nu sunt foarte pretențioase. „Periajul este foarte important, indicat ar fi zilnic, îţi ia undeva la două ore să îi periezi bine. Dar din punct de vedere al hranei nu sunt foarte pretenţioşi, soţul le pregăteşte în fiecare zi mâncare, dar mănâncă şi bobiţe”, a declarat Alexandra Ungureanu pentru Agerpres.

Folosit la paza turmelor de oi și de vite

„Este un câine care iubește copiii, este un câine docil, este un câine frumos. Noi, aici în zona montană, îl folosim la paza turmelor de oi și de vite.”, a spus Florin Petrușcă, un alt crescător de Ciobănesc Românesc de Bucovina, pentru Digi 24.

Sursă cover foto: Animal Zoo


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.