4 septembrie 2023, 15:31

Cititul ne face mai buni. Veniți la lansare și vedeți cum!

Editura Corint, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române (Strada Nicolae Crețulescu, nr. 8) vă invită marți, 5 septembrie, ora 17:00, în Grădina MNLR, la o întâlnire cu autorii lucrării „Cititul ne face mai buni. Limba și literatura română. Noțiuni, aplicații, repere istorice. Clasa a X-a”, prilejuită de apariția celui de-al doilea volum din seria începută în urmă cu un an din nevoia de a oferi elevilor și profesorilor un material cât mai complet și mai apropiat de nevoile adolescenților care caută să descopere literatura și să o facă parte integrantă din dezvoltarea lor.

Invitați

Alături participanți  vor fi Magda Cârneci, poetă și critic de artă, Ion Bogdan Lefter, profesor doctor la Universitatea din București, coordonatorul seriei „Cititul ne face mai buni”, doctor în filologie, Dumitrița Stoica, autoare, doctor în filologie, profesor la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București, Dan Gulea, autor, doctor în filologie, profesor la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, asistent colaborator la Facultatea de Litere a Universității București și Dragoș Silviu Păduraru, doctor în filologie, profesor la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” și Colegiul Național „Sfântul Sava” din București.

Discuția va fi moderată de Simona Preda, Brand Manager al Grupului Editorial Corint.

Lucrarea este realizată în conformitate cu actuala programă școlară de limba și literatura română. În plus, ține cont de reperele metodologice publicate de Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, în scopul armonizării programei de liceu cu aceea de gimnaziu.

Intrarea este gratuită în baza unei rezervări pe care o puteți faceaici.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol