19 aprilie 2024, 6:07

City break. Top 5 destinații pentru cei cărora le e dor de zăpadă

Poate că vă este dor de zăpadă, dar, culmea, nu vreți neapărat “la munte”. Așa că vă propunem 5 destinații de city break unde v-ați putea satisface visul. Nu, nu vă trimitem la Moscova…

Este acel moment din an în care știrile despre ninsori încep să se răspândească, marcând, peste tot, adevăratul început al iernii. Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când aceasta părea să fie peste tot și abundentă. Acum e mai puțină, în special în orașele mari.

Kiwi.com, una dintre cele mai importante companii de travel-tech, a creat o listă de orașe cu multă zăpadă, pe care să o aibă la îndemână cei care se întreabă où sont les neiges d’antan?

Da, date statistice.

Top 5 destinații cu zăpadă

Conform datelor meteo pentru 2009-2021*, orașul cu cele mai multe zile cu ninsoare din Europa este Tallinn. Cu o medie de 20,5 zile cu ninsori în fiecare an, capitala Estoniei este o bijuterie liniștită și numai bună de descoperit la pas pentru cei care doresc să se relaxeze în timpul iernii, în timp ce se bucură de mirosul proaspăt al zăpezii.

Pe locul al doilea în lista celor mai înzăpezite orașe se află o altă capitală baltică – Vilnius. Pentru cei care nu sunt atât de familiarizați cu ceea ce are de oferit capitala Lituaniei, în afară de 18,5 zile de ninsori pe an, orașul a fost desemnat cea mai ieftină destinație din Europa în 2019 și a cunoscut o creștere a turismului după lansarea unei campanii foarte interesante care a câștigat premii.

Erfurt, unul dintre orașele mai mici din Germania, are 17,25 zile cu ninsori în fiecare an. Capitala regiunii Turingia este supranumită și Orașul Turnurilor, datorită arhitecturii sale medievale, în special a bisericilor gotice și a caselor cu rame din lemn. Pentru pasionații de istorie: este și locul unde Martin Luther și-a petrecut 5 ani din viață, la Mănăstirea Sf. Augustin.

Un favorit recunoscut, Turku, auto-intitulat orașul de Crăciun al Finlandei, are, în medie, 16,75 zile cu ninsori în fiecare an. În timp ce arhitectura cu regim de înălțime mic, tipic finlandeză, va face fiecare zi cu zăpadă să pară că este Crăciunul, este un oraș plin de studenți pe tot parcursul anului și un loc animat. Cei care doresc să vadă farmecul discret, dar plin de zăpadă al orașului Turku, pot rezerva zboruri la prețuri foarte bune.

Helsinki are parte și el de destul de multă zăpadă, fiind pe locul 5 pe lista orașelor europene cu cele mai multe zile de ninsoare – 16,5. Capitala finlandeză își păstrează farmecul istoric, fiind în același timp unul dintre cele mai moderne 10 orașe din lume, ceea ce o face o destinație care este atât o bijuterie pentru ochii turiștilor (mai ales în timpul iernii), dar și oferă o experiență relaxantă.

Prețurile pentru călătoriile dus la Helsinki în acest sezon pe Kiwi.com încep de la puțin peste 250 de lei din București, Timișoara sau Cluj.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol