21 iunie 2022, 9:04

Claudiu Teohari, Teo: „Când glumești trebuie să ai grijă, că sunt unii care cred”

Una dintre cele mai proemintente calități ale românilor este, cu siguranță, simțul umorului. În orice situație ne-am afla știm să facem haz de necaz, iar optimismul cu care tratăm lucrulrile ne aduce cu un pas mai aproape de reușită. Așa se face că, stand up-ul nu mai este de multă vreme considerat o simplă nișă, devenind din ce în ce mai accesibil publicului larg.

Unul dintre cei care ne aduce mereu zâmbetul pe buze este Claudiu Mihail Teohari, Teo, care se află printre primii comedianți ce au pus bazele acestui fenomen și care a reușit să rămână în topul preferințelor publicului, încă din 2004.

Îl știm pentru că îi știm poveștile, pentru că am râs cu el, uitând un moment de tot ce ne îngrijorează. Teo a venit să vorbească cu Ioana Ciurlea în cadrul emisiunii Oamenii Dimineții despre ce înseamnă să fii de fapt comendiant și că, în general, „oamenii care fac stund-up sunt fie absolut normali, fie la marginea unei prăpăstii.”

Totul a început când…

Teo și-a dat seama că are înclinație în acest domeniu, undeva prin 2003, iar în 2004 a avut și primul său show la Café Deko, prima cafenea de stand-up comedy din țară, dar și locul în care o mare parte din comedianții cunoscuți și-au început activitatea.

Prin 2009, Teo a fost prezent și pe TV, fiind gazda unei emisiuni săptămânale de umor, numită „După Bloguri”, iar în 2010 a debutat ca actor în filmul „Web Site Story” regizat de Dan Chisu.

Tot la Café Deko i-a întâlnit și pe colegii săi Vio și Costel, împreună cu care au reușit mai târziu să pună bazele propriului club de stand-up, Club 99, unul dintre cele mai cunoscute din Capitală.

În 2013, comediantul a ajuns să îi învețe pe români care sunt adevăratele taine ale internetului, fiind gazda unei emisiuni care parodiază videoclipuri virale românești. Astfel, alături de scriitorii de comedie Raul Gheba și Radu Alexandru, au creat canalul YouTube, Sector 7, acolo unde aflăm de fapt că „Nimic nu e nou” în ceea ce ne privește. Glumele lor au fost primite extrem de bine de români, iar fiecare episod era așteptat cu o nerăbdare, reușind să devină un fenomen în România.

În prezent, Teo se adresează unui public extrem de numeros. Nu îi este greu, din contră, acesta consideră mult mai facilă comunicarea cu un public mai numeros, decât cu unul restrâns. Așa se face că reușește de fiecare dată să umple Sala Palatului, iar Clubul 99 devine neîncăpător, ori de câte ori ține o reprezentație.

Experiența lui Teo pe scenă este una remarcabilă, iar motivul pentru care este atât de apreciat de publicul său, stă în calitatea subiectelor și glumelor pe care le abordează. De la stereotipurile sociale, natura umană, experiențe din viața cotitiană, ale sale sau ale altora, cutume sau comportamente devinate ale celorlalți, toate acestea te fac să râzi, să uiți de probleme și să te gândești dacă și tu vei ajunge, într-o zi, subiectul unei astfel de glme.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol