18 mai 2021, 20:11

Climb Again – noul centru de terapie sportivă pentru copiii cu nevoi speciale

Primul centru din România care oferă alpinism și terapie sportivă copiilor orbi sau copiilor cu dizabilități a fost deschis în București.

Echipa Centrului Climb Again reuneşte specialişti din diferite domenii, care oferă o abordare terapeutică integrativă. Pe lângă antrenamentele sportive dedicate, copiii beneficiază de sprijin psihologic şi terapeutic, precum şi de coaching, pentru o mai bună integrare socială.

Asociaţia Climb Again oferă sesiuni gratuite de terapie prin escaladă, kinetoterapie şi consiliere psihologică pentru copii şi tineri cu deficienţe, iar rezultatele sunt impresionante. Primii beneficiari şi-au reconfigurat stilul de viaţă şi au realizat lucruri ce păreau imposibile, fie că vorbim despre cei care se simt pregătiţi să-şi găsească un job, de tinerii nevăzători care şi-au învins jena de a ieşi în public cu bastonul sau de cei care, acum, fac performanţă la competiţii naţionale şi internaţionale de paraclimbing.

Centrul Climb Again este situat pe drumul Berceni din capitala României și include o sală de alpinism și aventură, săli de antrenament și zone terapeutice.

Noul centru a fost deschis de către Asociația Climb Again, cu sprijinul Kaufland România. Asociația Climb Again este o organizație neguvernamentală afiliată Federației de Alpinism din România, care a început să funcționeze în 2014. Oferă terapie gratuită de alpinism, kinetoterapie și consiliere psihologică pentru copii și tineri cu dizabilități.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.