10 aprilie 2021, 14:28

Coaliția de guvernare s-a întâlnit pentru rectificarea bugetară. Vezi ce s-a discutat

Astăzi, liderii coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu se află într-o vizită la Palatul Victoria, unde se întâlnesc cu Premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Finanțelor pentru a discuta modul în care se împart banii de la buget.

Membrii Executivului au anunțat o rectificare bugetară pozitivă, pentru acoperirea mai multor cheltuieli care au avut o creștere majoră în prima jumătate a anului. Primarii cer bani pentru că au înregistrat pierderi din cauza scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10% și pentru că au majorat salariile ca urmare a legii salarizării.

 „Nu este problemă în asigurarea cheltuielilor în derulare sau la nivel local, sau de funcţionare. Aceasta este prima concluzie la care am ajuns cu structurile la nivel central sau local. Nu s-a pus problema să nu existe bani de salarii”, a declarat ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Sursa: digi24.ro

„Avem o rectificare bugetară pozitivă, avem venituri în plus la bugetul general consolidat per sold de aproape şase miliarde de lei. La ora 19,00 voi prezenta detaliile rectificării bugetare. Ordonanţa de rectificare va fi adoptată în a doua jumătate a lunii august„, a declarat Dăncilă.

Potrivit site-ului Realitatea.net,  proiectul de rectificare bugetară va fi pus în discuție zilele următoare, urmând ca pe 14 august să fie adoptată, după ce premierul Dăncilă se va întoarce din concediu.

Ministerul Finanțelor Publice nu a pus în dezbatere publică vreun proiect de ordonanță de urgență privind rectificarea bugetară.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.