27 octombrie 2020, 4:55

Cod portocaliu de vreme rea. Ploi torențiale și vijelii în majoritatea regiunilor țării

Pentru acest început de săptămână, meteorologii au emis un cod portolocaliu de ploi torențiale și vijelii, valabil pentru cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali. Astfel, atenționarea meteorologilor rămâne în vigoare de luni, ora 12:00, până la ora 23:00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp”, potrivit ANM, citat de Digi24. 

Mai mult decât atât, tot astăzi, în intervalul orar 12:00 și 23:00 a mai fost emis și un cod galben de ploi, în mai multe zone din țară, după cum urmează: „În sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, arată ANM.

Sursă Foto:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.