7 iunie 2020, 5:47

Colajul „Van Gogh” de Adrian Ghenie, vândută cu 65.000 de euro

Arta contemporană românească a primit aprecierile meritate datorită pictorilor români care ies în evidență în urma licitațiilor internaționale de renume din ultimii ani.

Pe data de 7 noiembrie, Casa Lavacow a organizat o licitație online în cadrul căreia Colajul „Van Gogh”, pictură ce aparține lui Adrian Ghenie, a fost vândută pentru 65.000 de euro. În spatele acestei picturi este scrisă semnatura și data: „Ghenie, 2015”. Artistul, în vârstă de 40 de ani, s-a născut în Baia Mare și este unul dintre cei mai apreciați pictori români.

Sursa: artapringauracheii.ro

În seara licitației din Lavacow suma record de vânzare atins a fost de 350.000 de euro. Alte picturi licitate au fost „Peisaj Suprarealist” semnat de Andrei Cadere, vândută pentru 26.000 de euro și „Os” semnat de Napoleon Tiron, licitată pentru 3.200 de euro.

Anul trecut renumita Casa Christie’s din Londra a organizat o licitație de seară postbelică și contemporană în care a vândut unul din tablourile lui Ghenie cu aproximativ 8 milioane de euro.

De la înființarea pieței românești de artă, Colajul „Van Gogh” a câștigat titlul de cea mai bună licitație online de artă postbelică și contemporană din sezonul 2017-2018. Așadar, lucrările pictorului cotidian Adrian Ghenie au un real succes în licitațiile din întreaga lume.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.