4 martie 2024, 19:06

Coldplay propune un turneu “verde”.  Un copac plantat pentru fiecare bilet vândut!

Grupul britanic Coldplay a anunţat un turneu eco-friendly, primul al trupei în decurs de patru ani, prin care îşi va promova albumul „Music of the Spheres”.

La patru ani după turneul „A Head Full of Dreams”, care a cuprins 122 de concerte pe cinci continente, trupa a anunţat o nouă serie, centrată pe protejarea mediului.

Turneul va fi unul cu emisii reduse de carbon.Este prevăzut ca emisiile de CO2 să fie reduse cu 50% faţă de turneele anterioare şi cele existente să fie compensate de finanţarea unor programe de plantare a unui copac pentru fiecare bilet vândut. Spre comparație, ultimul turneu a avut peste 5,4 milioane de spectatori

Formaţia a încheiat și un parteneriat cu BMW pentru dezvoltarea unei baterii reîncărcabile pentru show-uri, care va fi alimentată de ulei de gătit reciclat, energie solară şi cinetică.

Mai mult, Chris Martin, liderul trupei, a declarat pentru BBC că următorul turneu va fi alimentat în parte de o podea care generează electricitate când fanii dansează.

„ Cu cât se mişcă mai mult oamenii, cu atât mai mult ajută. Ştiţi când spune solistul «Vrem să săriţi»? Când spun asta, eu chiar am nevoie să săriţi. Pentru că altfel luminile se sting”.

Turneul va debuta în luna martie, în Costa Rica, va ajunge în Statele Unite şi se va încheia în august, în Glasgow. Concertele din Europa debutează la începutul lui iulie.

Deocamdată România nu este pe harta turneului. Întrucât între spectacolele din Europa sunt lăsate 5-7 zile, posibil să mai apară, în curând,  noi puncte pe harta turneului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol