30 noiembrie 2021, 13:30

Pe fondul unui scandal, colegiul „Gheorghe Şincai” va fi evacuat pentru renovare

Conducerea Colegiului „Gheorghe Şincai” din Capitală a fost notificată de Primăria Sectorului 4 să predea amplasamentul în vederea începerii lucrărilor de consolidare a clădirii. În următorul an şcolar, sunt trei variante de relocare a elevilor la unităţi de învăţământ din sector, despre care primăria afirmă că sunt renovate şi respectă condiţiile de siguranţă. Predarea trebuie făcută până în 23 iulie, ora 12:00.

Cele trei variante de relocare a elevilor:

  1. Liceul Tehnologic Dacia
  2. Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia
  3. Şcoala gimnazială ”Ienăchiţă Văcărescu”.

 

Toate clădirile au fost recent renovate şi respectă condiţiile de siguranţă.

Mircea Ţeca, directorul colegiului, spune că notificarea este „o încercare de intimidare” şi „de sabotare a procesului de înscriere” în noul an şcolar. El a precizat că solicitarea trebuia făcută către Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ, care tranşează astfel de chestiuni. Managerul cere Primăriei Capitalei, proprietara clădirii, să retragă dreptul de administrare al Primăriei Sectorului 4 asupra acesteia.

Elevii, părinţii şi profesorii de la Colegiul Naţional ”Gheorghe Şincai” au protestat, în repetate rânduri anul acesta, faţă de intenţia Primăriei Sector 4 de a reloca elevii, în vederea modernizării clădirii. De asemenea, a existat şi o acţiune în instanţă, în urma căreia, în 18 martie, Tribunalul Bucureşti a respins definitiv cererea formulată de Primăria Sectorului 4 privind evacuarea, prin ordonanţă prezidențială, a Colegiului Naţional „Gheorghe Şincai”, pentru a începe lucrările de consolidare a imobilului.

Foto: „RO B Sincai high school 2.jpg” by Andrei Stroe, Wikimedia, CC BY-SA 3.0


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.