25 septembrie 2021, 7:03

Colinde vechi cu Mariana Nicolesco. Concert la Vatican 1993

TVR transmite zilele acestea un fragment din Concertul de la Vatican 1993, dedicat nașterii Domnului. Colinde vechi cu Mariana Nicolesco…

Trei colinde vechi cu Mariana Nicolesco, cu prilejul Primului Concert de Crăciun în Vatican sunt momente unice care nu trebuie ratate.

Acele capodopere dedicate Naşterii Mântuitorului –  Trei Crai de la Răsărit, O ce veste minunată şi Sus la Poarta Raiului –  transmise din moşi strămoşi şi din generaţie în generaţie au fost transpuse pentru prima dată pentru cor şi orchestră de muzicologii Sfântului Scaun, pentru a fi cântate de Mariana Nicolesco. Ea este  acompaniată de Corul şi Orchestra Academiei Naţionale Santa Cecilia de la Roma, sub bagheta dirijorului Renato Serio.

„Retrăiesc și acum cu nespusă emoție acele clipe – ne spune marea soprană – în care destinul a vrut ca vocea mea să poarte lumii întregi minunatele noastre colinde vestind Nașterea Domnului. Și sunt fericită să știu că ele ne vor reuni din nou de Sfintele Sărbători ale Crăciunului, dorindu-vă din inimă tuturor sănătate, împlinirea celor mai frumoase idealuri și numai bucurii. La Mulți Ani!”.

Fragmenul de zece minute care cuprinde cele trei colinde a fost programat de mai multe ori zilele acestea pe TVR3 și anume:

Joi 24 decembrie orele 15.05,  21.50,  23.20

Vineri 25 decembrie orele  21.50,  23.35

Sâmbătă 26 decembrie orele  14.30,  15.50


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.