CITIRE

Colindele pot afecta sănătatea psihică, dacă sunt ...

Colindele pot afecta sănătatea psihică, dacă sunt ascultate prea devreme

Avem vești proaste pentru cei care vor să intre în spiritul sărbătorilor cu mult timp înainte de Crăciun și Revelion. Deși am fost martorii decorării premature a magazinelor, a orașelor și la televizor încep să apară reclame cu tematica zilelor festive, pentru unii toată graba aceasta poate fi enervantă, dar și nocivă.

Sursă imagine: caterville.blogspot.ro

Un psiholog din Marea Britanie sare în apărarea celor care simt repulsie față de cântecele tradiționale de sezon. Atitudinea aceasta nu te face Grinch (personaj fictiv care a furat Crăciunul), ci e un mod de conservare a sănătății psihice. Linda Blair – psiholog clinic – afirmă că ascultarea prematură a colindelor obligă oamenii să-și amintească toate lucrurile pe care trebuie să le facă înainte de sărbători. Aceasta mai spune că melodiile sunt un memento atât pentru cumpărarea cadourilor, pentru organizarea petrecerilor și călătoriilor, cât și pentru restul treburilor stresante din perioada Crăciunului, informează site-ul american de știri CBSlocal.com.

Pur și simplu îți consumi toată energia încercând să nu auzi ce auzi„, a transmis Linda Blair.

Lucrătorii din magazine sunt cei mai expuși riscului de a se epuiza din cauza colidelor. Blair spune că ascultarea acelorași cântece în fiecare zi îi face pe muncitori „incapabili să se concentreze asupra altui lucru„. De asemenea, repetarea pieselor devine mai degrabă enervantă decât plăcută.

Sursă imagine: Shutterstock.com

De exemplu, în Statele Unite ale Americii comercianții încearcă să inducă cumpărătorilor spiritul Crăciunului mult prea devreme, unele magazine punând colinde încă de la jumătatea lunii octombrie. Acest fapt poate fi interpretat pur și simplu ca unul economic, patronii de magazine dorind să alimenteze consumerismul, adică acel comportament des întâlnit în perioade festive al cumpărătorului.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. […] Citește și : Colindele pot afecta sănătatea psihică, dacă sunt ascultate prea devreme […]

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.