8 decembrie 2021, 2:55

Colorado, SUA: transplanturile către cei nevaccinați vor fi refuzate

Sistemul de sănătate din Colorado (SUA) refuză transplanturile de organe la pacienții care nu sunt vaccinați împotriva coronavirusului în „aproape toate situațiile”, citând studii care arată că acești pacienți sunt mult mai susceptibili de a muri dacă contractează Covid-19.

Reprezentantul statului Colorado, Tim Geitner, a dezvăluit că sistemul de sănătate i-a refuzat un transplant de rinichi unei femei din Colorado Springs, deoarece nu era vaccinată împotriva coronavirusului. Numind decizia „dezgustătoare” și discriminatorie, Geitner a împărtășit o scrisoare primită de pacientă săptămâna trecută, de la centrul de transplant UCHealth de la Anschutz Medical Campus din Universitatea din Colorado. Scrisoarea spunea că femeia va fi „inactivată” pe o listă de așteptare pentru transplant de rinichi și că are 30 de zile la dispoziție pentru a începe vaccinarea. Dacă va refuza să fie vaccinată, va fi eliminată de pe listă.

UCHealth a refuzat să discute despre anumiți pacienți din cauza legilor federale privind confidențialitatea. Alte centre de transplant din SUA au politici similare sau fac tranziția la acestea.

Se invocă unele costuri tot mai mari ale nevaccinării și se pătrunde pe un teritoriu profund controversat – utilizarea statutului de imunizat pentru a decide cine primește îngrijiri medicale limitate. Simpla idee de a acorda prioritate celor vaccinați pentru resurse de sănătate a atras reacții intense, deoarece pacienții Covid-19 nevaccinați împing unele spitale să adopte standarde de îngrijire în situație de criză.

Centrele de transplant din întreaga țară pot solicita pacienților să se vaccineze, să renunțe la fumat, să evite alcoolul sau să demonstreze că vor lua medicamente în efortul de a se asigura că oamenii se descurcă bine după operație și nu „resping” organele pentru care există o concurență acerbă. Peste 100.000 de persoane se află pe lista de așteptare pentru transplant și doar o fracțiune dintre cei care caută un rinichi au primit unul în 2020 . Se estimează că 17 persoane mor în fiecare zi în așteptarea unui organ.

Femeia și donatorul ei au spus că se opun vaccinului din motive religioase, amintind utilizarea celulelor fetale în dezvoltarea și testarea vaccinului. Acestea sunt cultivate în laborator și se regăsesc în celulele de la avorturi vechi de decenii. Pacienta caută în afara statului alte opțiuni, deoarece nu au găsit un spital din Colorado care să efectueze procedura înainte de a fi imunizați. Femeia are o boală renală în stadiu final, în care dializa sau transplantul sunt necesare pentru supraviețuire.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.