24 februarie 2020, 16:50

Combaterea violenței în școli, prezentată într-o piesă de teatru

Violența în școli, sau bullying-ul, este unul dintre cele mai importante subiecte de actualitate atunci când sunt discutate teme legate de elevi și siguranța acestor în unitățile de învățământ.

Mai multe asociații s-au ocupat de-a lungul anilor pentru o mai bună expunere a acestei probleme des întâlnite și pentru a găsi soluții care să combată fenomenul hărțuirii în școli, iar acum se dorește a fi prezentat subiectul printr-un mod inedit: proiect de teatru social.

Educația începe în cartier este numele proiectului ce include o serie de reprezentanții pentru comunitate și pentru elevi din instituții de învățământ din sectorul 4 al Capitalei, iar spectacolul  este numit Copii răi de Mihaela Michailov, în regia Geaninei Hergheligiu și are ca distribuție pe Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru și Alin Potop. Proiectul este finanțat în cadrul programului București – Oraș Participativ 2017.

Piesa de teatru este prezentată în mai multe zile ale lunii septembrie (18, 25, 26, 27) și octombrie (2,3) la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu” (strada 11 iunie, nr. 41, sector 4), fiind o producție a Teatrului Arte dell’Anima.

«Copii răi» este un spectacol de teatru educațional ce are ca temă violența din sistemul de învățământ. Relația abuzivă profesor-elev, perpetuarea modelului «pedepsei», ca metodă de educație, problema părinților neatenți, care împovărează copilul și găsesc soluții facile în rezolvarea problemelor acestuia, problema bullying-ului, a asocierii procesului educațional cu suferința și rușinea, problema copilului de nivel slab care ajunge să fie anihilat de un sistem în care doar „eroii” contează, sunt teme prezente în spectacol. Spectacolul se adresează publicului peste 12 ani. Copii răi este un spectacol acut, necesar, care va induce publicului teme clare de reflecție și acțiune.„, prezintă organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

După reprezentații, spectatorii sunt invitați să participe și la o dezbatere pe tema violenței în școală, care va fi moderată de conf. univ. dr. Ana-Maria Nistor.

Intrarea la acest spectacol de teatru este gratuită și se face pe bază de invitație.

[Sursă imagine: Facebook.com]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.