23 iunie 2024, 21:37

Combinatul Siderurgic din Galați ar putea fi vândut de ArcelorMittal

Compania ArcelorMittal ar putea vinde Combinatul Siderurgic din Galaţi pentru a putea compensa tranzacția pe care dorește să o facă cu cea mai mare oțelărie din Europa și anume Ilva.

Combinatul siderurgic gălăţean a fost privatizat de statul român în anul 2001. Iniţial, unitatea siderurgică a fost cumpărată de Mittal Steel care ulterior a fuzionat cu o companie franco-belgiană şi a devenit ArcelorMittal. Dacă la momentul cumpărării combinatul avea aproximativ 27.000 de angajaţi, în prezent unitatea mai are 5.400 de salariaţi, conform Mediafax.ro

sursa: sidexgalati.ro

Compania ArcelorMittal dorește să cumpere cel mai mare combinat din Europa, situat în Italia.  În cazul în care se va dovedi că în urma acestei achiziții grupul ArcelorMittal va deveni liderul de piață la nivel mondial, atunci ar putea fi obligat să vândă unele unităţi deţinute în prezent. Pentru a clarifica acest aspect, a fost întocmită o listă care a fost trimisă Comisiei Europene, existând zvonuri că pe aceasta s-ar regăsi şi Combinatul de la Galaţi.

„Am înaintat Comisiei Europene o propunere privind un pachet de măsuri de compensare despre care sperăm că va satisface orice preocupare concurenţială legată de intenţia noastră de a achiziţiona Combinatul Ilva. Înţelegem că acest pachet de măsuri va face obiectul testelor de piaţă. Sperăm într-o încheiere rapidă a acestei chestiuni”, a transmis Grupul ArcelorMittal în presa străină.

Reprezentanţii ArcelorMittal Galaţi nu au dorit însă să comenteze această situaţie, deoarece nu pot oferi o declarație pe baza unor presupuneri nefondate. ArcelorMittal Galaţi este cel mai mare combinat siderurgic din România, iar în ultimii ani a înregistrat o producţie medie de circa 2 milioane de tone de oţel pe an.


Comentariile sunt oprite pentru acest articol