4 martie 2024, 19:34

Comisia Europeană a dat o petrecere-monstru în Metaverse…la care au venit doar cinci persoane. Cost: 387.000 de euro

“UE organizează o petrecere în metaversul de 387 000 de euro, la care nu se prezintă aproape nimeni” –  este titlul unui articol publicat de Politico.

Doar cinci persoane s-au prezentat marți seară la o petrecere organizată de Departamentul de ajutor extern al Comisiei Europene în metavers pentru a-i entuziasma pe tineri cu privire la UE.

Corespondentul Devex, Vince Chadwick, a scris pe Twitter că, în cele din urmă, a fost singurul invitat rămas la petrecere, după „câteva discuții cu ceilalți aproximativ cinci oameni care au apărut la petrecere”.

Se pare că doar câteva dintre cele 44 de persoane cărora le-a plăcut (au dat like la) trailerul oficial au fost suficient de intrigate de avatarurile care dansează pe muzică house pe o insulă tropicală pentru a se alătura efectiv petrecerii.

Departamentul de ajutor extern al Comisiei a cheltuit un total de 387.000 de euro pentru a dezvolta o platformă în metaverse pentru a promova inițiativa Global Gateway, potrivit Devex. Sub această umbrelă, Comisia își propune să aloce 300 de miliarde de euro până în 2027 pentru a construi noi infrastructuri în țările în curs de dezvoltare.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a declarat pentru Devex că scopul postării promoționale a fost acela de a „crește gradul de conștientizare a ceea ce face UE pe scena mondială” în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, care se găsesc „în principal pe TikTok și Instagram”, care sunt „neutri în ceea ce privește UE” și „nu sunt de obicei expuși la astfel de informații”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol