CITIRE

Comisia Europeană lansează o nouă ediție a program...

Comisia Europeană lansează o nouă ediție a programului Discover EU

O nouă ediție a programului Discover EU va fi lansată de către Comisia Europeană. Așadar, în perioada 15 aprilie-31 octombrie 2019, tinerii din UE vor primii 12.000 de permise gratuite de călătorie, iar 450 dintre acestea vor fi alocate României.

Pentru a se putea înscrie, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții: să împlinească 18 ani până la data de 31 decembrie 2018, să se înscrie online, începând cu 29 noiembrie, pe pagina Portalului european pentru tineret și să fie disponibili pentru călătorie între 15 aprilie – 31 octombrie 2019 pentru o perioadă de maximum 30 zile.

Aceștia vor merge cu trenul, în principal, dar pot lua și alte mijloace de transport.

Programul DiscoverEU a debutat în iunie 2018, iar peste 15.000 de tineri au avut ocazia să călătorească gratuit prin Uniune în cadrul primei ediţii.

Comisarul european Tibor Navracsics, responsabil pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, a declarat: „În această vară, circa 15.000 de tineri în vârstă de 18 ani au putut călători în UE. Ei au avut o experienţă personală cu privire la ceea ce înseamnă să fii european. Ei au avut şansa de a descoperi diversitatea şi bogăţia culturală a Europei, precum şi de a întâlni oameni din întreaga Uniune. Am auzit atâtea poveşti fantastice de la cei care au participat şi sunt încântat că putem oferi această experienţă mai multor tineri anul viitor!”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.