22 aprilie 2021, 14:26

Comisia Europeană propune introducerea cărților de identitate digitale. Soluția ar urma să elimine birocrația

Comisia Europeană lansează o nouă propunere pentru a spori gradul de digitalizare în UE. Propunerea făcută miercuri, 27 mai, are în vederea realizarea unui „e-ID”, adică o identitate electronică publică pentru fiecare cetățean european. Aceasta a fost deja inclusă în planul de salvare a economiei Uniunii Europene, transmis Parlamentului European și Consiliului UE. Planul realizat de Comisia Europeană are o valoare de 1,85 trilioane euro, iar, în cadrul acestuia, digitalizarea are un rol central, potrivit PeROL.ro.

Inițiativa Comsiei Europene are în vedere susținerea economiilor statelor membre care au fost afectate de pandemia de coronavirus. Totodată, Comisia Europeană a mai mențonat și că noile tehnologii au permis mai multor afaceri să își mențină activă activitatea, în ciuda mărusilor de distanțare socială solicitate de autorități.

Propunerea Comisiei Europene mai arată că: „pe termen lung vor apărea schimbări structurale permanent în societate: mai multă telemuncă, e-learning, e-commerce și e-government. Aceste tendință arată potențialul dezvoltării unui e-ID universal acceptat pentru a permite un acces simplu și sigur la serviciile publice digitale de-a lungul întregii UE.” 

Citește mai mult pe PeROL.ro. 

Sursă Foto: Evz.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.