23 septembrie 2020, 19:34

Comisia Europeană sare în ajutorul României în criza pestei porcine

Gradul de raspândire al pestei porcine atrage îngrijorările autorităților de la Bruxelles, care semnalează ca doar prin implementarea corecta a unor masuri adecvate focarele vor fi stinse.

De asemenea, Comisia Europeană declară că este dispusă să ajute România: „Urmărim foarte atent evoluţia pestei porcine africane în România. Măsuri excepţionale, precum supravegherea consolidată şi alocarea de resurse umane adecvate, trebuie aplicate de autorităţile române pentru a asigura gestionarea actualelor focare şi izolarea bolii. Comisia Europeană este gata să continue să ajute România şi să furnizeze orice asistenţă tehnică suplimentară necesară de care ar putea fi nevoie în combatarea pestei porcine africane”, a menţionat purtătorul de cuvânt într-un e-mail trimis Agerpres.

O directivă a Uniunii Europene cuprinde un set de măsuri de prevenție sau control în cazul pestei porcine, iar dacă statele vor respecta măsurile, virisul este izolat si eliminat.

Potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Brănescu, numărul focarelor de pestă porcină africană în România a ajuns la 578, în 98 de localităţi din opt judeţe (Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Tulcea, Brăila, Constanţa, Ialomiţa şi Galaţi). Până în prezent au fost ucişi peste 78.000 de porci din ferme şi gospodării ale populaţiei.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.