1 iunie 2023, 21:18

Compania aeriană Eurowings anulează mai multe zboruri

Compania aeriană Eurowings, deținută de Lufthansa, va anula joi numeroase zboruri, ca urmare a grevei de o zi a piloților, care cer salarii mai mari și îmbunătățirea condițiilor de lucru. Mai bine de jumătate dintre curse nu vor putea fi realizate.

Eurowings operează în medie 500 de zboruri pe zi, transportând între 50 de mii și 70 de mii de pasageri spre destinații din Germania și Europa, potrivit Radio România Actualități.

Situația variază mult în funcție de aeroport, a precizat compania. Aeroporturi precum Mallorca, Stockholm sau Praga, care sunt frecvent deservite de Eurowings Europe, sunt mai puțin afectate de anulări de zboruri.

Probleme au, pe de altă parte, aeroporturile germane. Numai la Düsseldorf, cel mai important centru al Eurowings, este posibil ca 118 zboruri să fie anulate, potrivit aeroportului, în timp ce alte 60 de zboruri ar urma să aibă totuși loc. Pe aeroportul Köln-Bonn 60 din cele 90 de zboruri planificate au fost anulate.

Sindicatul argumentează că dorește îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați. O cerință centrală este reducerea timpului maxim de zbor și creșterea perioadelor de odihnă.

Eurowings a criticat greva ca fiind disproporționată și iresponsabilă. Directorul de personal al companiei, Kai Duve, a calificat cererile drept excesive, în vremuri în care milioane de oameni se tem de o iarnă friguroasă și de următoarea factură la încălzire.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol