30 septembrie 2023, 10:01

Compania americană Fitbit a deschis un centru de cercetare în România

Compania americană Fitbit care vinde anual peste 20 de milioane de bratari de fitness, a inaugurat oficial centrul de cercetare-dezvoltare din România unde angajarile au început în primavară. În prezent la centru lucreaza aproximativ 100 de persoane și mai sunt deschise alte 20 de tipuri de poziții. Compania Fitbit are o cifră de afaceri anuală de peste 2 miliarde dolari și un numar de aproximativ 1.700 de angajati, potrivit hotnews.ro.

Biroul din România va desfășura activități complexe precum management, design și software engineering pentru toate produsele companiei. Se va lucra, totodată la dezvoltarea aplicațiilor Fitbit, pe care utilizatorii le vor instala pe telefoanele mobile, dar și pe partea de software din cloud. La București se vor face și teste cu viitoarele produse. Fitbit spune că centrul din Capitală este cel mai mare pe care compana după cel din Statele Unite.

În prezent, compania are peste 20 de tipuri de poziții deschise, Fitbit căutând specialiști pentru firmware engineering, software development, product management, design și nu numai. Reprezentanții Fitbit nu au vrut să precizeze cu cât ar putea crește numarul de angajați în urmatorul an, însă au lăsat de înțeles că ar putea fi vorba de câteva zeci de persoane.

Fitbit a fost înființată în anul 2007, iar până în 2010 a fost o companie mică, în acel an având afaceri de 5 milioane dolari, în timp ce în 2013 a avut o cifră de afaceri de 271 milioane dolari, iar anul trecut peste două miliarde de dolari.

Recent, compania a lansat cel mai sofisticat smartwatch al său, modelul Ionic care se va lansa în octombrie și va costa 350 de euro.

 

[sursă imagine cover: adevarul.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol