Site icon Editia de Dimineata

Tot mai mult, companiile vor comunicații prin holograme (VIDEO)

În ianuarie, directorul executiv al companiei Columbia Shipmanagement Ltd., Mark O’Neil a apărut în 3D, în mărime naturală, la o conferință din Manila, fără să părăsească sediul companiei din Cipru. O’Neil a putut interacționa cu publicul prin intermediul unui ecran din Cipru. Columbia intenționează să folosească tehnologia pentru a instrui angajații fără a fi nevoiți să mute oamenii în jurul lumii.

Cel puțin șase companii mari, dar și giganți precum Google și Microsoft, încearcă să ofere servicii de comunicații holografice companiilor. Firme precum DHL, Novartis și IWC Schaffhausen s-au pus deja pe lista de clienți. Corporațiile văd hologramele ca pe o modalitate inovatoare de a comunica cu angajații și clienții, reducând în același timp călătoriile.

Sistemul folosit de Columbia a fost furnizat de Portl, o companie din Los Angeles care vinde cutia de înaltă tehnologie pe care O’Neil a folosit-o în Manila și care conține o cameră video, lumină, un microfon și un fundal. Întreaga configurație a costat 160.000 de dolari, deși Portl vinde cutii individuale pentru 65.000 de dolari și oferă, de asemenea, o versiune de masă de 5.000 de dolari, care proiectează o versiune redusă a subiectului. Portl a strâns 15 milioane de dolari de la investitori. În martie, compania intenționează să lanseze o aplicație care va permite utilizatorilor să înlocuiască echipamentul de studio cu un telefon mobil.


Citește și:
▶️ Hologramele la locul de muncă, tot mai aproape de realitate (VIDEO)
▶️ De holograme am mai auzit, dar cele pe care le poți atinge sunt ceva nou!


Unii sceptici spun că Portl și rivalii săi nu oferă holograme adevărate, ci mai degrabă proiecții holografice bidimensionale. Strict vorbind, hologramele sunt menite să fie imagini 3D proiectate în aer de lasere, astfel încât să vă puteți plimba și să le vizualizați din toate unghiurile. Imaginile lui Portl, dimpotrivă, necesită o cutie, care creează iluzia de adâncime, dar, atunci când sunt privite din lateral sau din spate, vei vedea doar o cutie.

Google testează o cabină cu camere video și un ecran de sticlă unde utilizatorii pot discuta față în față cu imagini 3D în mărime naturală. Microsoft oferă holograme ce pot fi vizualizate prin căști de realitate virtuală.

Problema este că hologramele de dimensiune completă necesită mai multe date decât pot transmite în mod obișnuit rețelele de astăzi.

Exit mobile version