22 mai 2024, 8:52

Competiții sportive de rugby și padel la Focus Sat TV

În această toamnă, pasionații sporturilor de contact și ale celor cu rachete sunt invitați la Focus Sat TV și în Aplicațai Focus Sat să urmăreascăo serie de competiții sportive noi. Pe lângă seriale și filme europene, Focus Sat TV oferă în premieră iubitorilor de sport competiții de rugby, un sport cu tradiție și apreciat în România,și padel, un sport care a cucerit lumea într-un timp record și care devine din ce în ce mai popular și la noi în țară.

Noul conținut sportiv este difuzatlive la Focus Sat TV în zilele de weekend și este disponibil în reluare timp de 7 zile în Aplicația Focus Sat, astfel încât utilizatorii să aibă acces la ele oricând doresc pe orice dispozitiv smart.

 Competițiile sportive disponibile acum

TOP14. Competiția profesionistă TOP 14 a fost creată în 1892 și este operată de Liga Națională Franceză de Rugby (începând din 1998). Aceasta este una dintre cele trei mari ligi de rugby din Europa și este alcătuită – așa cum îi spune și numele – din cele mai puternice 14 cluburi din Franța, care concurează pentru un loc în Cupa Campionilor Europeni la Rugby.

Competiția se desfășoarăîn perioada august – iunie anul următor,în două etape: faza calificărilor (la care participă toate cluburile) și faza finală (prin eliminare directă, pentru primele șase echipe).

Finala va avea loc pe Stade de France din Paris, iar câștigătorul va primi trofeul „Scutul lui Brennus”. Ultimele două clasate din faza calificărilor retrogradează în cel de-al doilea eșalon valoric, Pro D2, în timp ce primele două cluburi din Pro D2 promovează în TOP14. Echipele care termină pe primele opt locuri ale TOP14 reprezintă Franța în Cupa Campionilor Europeni la Rugby. Octavian Pescaru, fost sportiv de performanță, jurnalist, comentator sportiv, producător cu o experiență de peste 30 de ani, asigură comentariile live pentru acestea.

World Padel Tour și Premier Padel. Padelul este un sport cu rachetă care combină elemente din tenis, squash și badminton. Inventat în 1969 de omul de afaceri mexican Enrique Corcuer, acesta este practicat astăzi de peste 8 milioane de jucători din întreaga lume, mai ales în țările hispanice.

World Padel Tour (WPT) este cel mai mare și cel mai urmărit circuit profesionist de padel din lume. Ediția din acest an este una aniversară, care marchează 10 ani de când Padel Pro Tour a devenit World Padel Tour.

De-a lungul întregului an 2023, WPT includeun total 27 de turnee, în 14 țări diferite, din Abu Dhabi și Viena, până în Amsterdam și Barcelona.Pentru sezonul din 2023, WPT a simplificat structura competițională: un singur turneu include calificările și runda principală. La sfârșitul acestei veri, în Finlanda vor sosi peste 250 dintre cei mai buni jucători de padel din lume. Premier Padel (PP) este turneul profesionist care se desfășoară numai în Qatar, Italia, Franța, Argentina și Mexic. Ambele circuite sunt recunoscute de către Federația Internațională de Padel.

Printre pionierii promotori ai acestui sport aflat la început de drum în România se numără și Cristian Frisk. Jurnalist și comentator cu o experiență în domeniu de 15 ani, Cristian va asigura comentariile pentru transmisiunile live de padel de la Focus Sat TV.

Program

Programul noilor competiții sportive transmise în direct laFocus Sat TV și în Aplicația Focus Sat este următorul:

  • sâmbătă (2 septembrie), de la ora 16:00 – Rugby TOP 14: Oyonnax vs Toulouse;
  • sâmbătă (2 septembrie), de la ora 22:05 – Rugby TOP 14: Clermont vs La Rochelle;
  • duminică (3 septembrie),de la ora 14:00 – World Padel Tour Finland Open 100: Finala Feminină și Masculină;
  • duminică (3 septembrie), de la ora 22:05 – Rugby TOP 14: Bordeaux vs Toulon.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol