29 mai 2023, 12:44

Compromisul NU este o cale. Ce trebuie să facem pentru o viață fericită

Compromisul este unul dintre cele mai inconfortabile sentimente, de ce? Pentru că atunci când accepți anumite lucruri care nu-ți plac, se instalează energia negativă care generează o multitudine de stări. Așadar, cum ar trebui să procedam?

În mare parte cunoaștem compromisul încă din copilărie, ne este indus de părinți prin faimoasele fraze:

„Trebuie să te trezești dimineață să mergi la scoală!”

„Trebuie să te căsătorești!”

„Trebuie să mănânci să te faci mare!”

http://zeceintop.ro

Nu este nimic greșit că-ți disciplinezi copilul, greșit este modul în care o faci. Acel „trebuie”, folosit mereu în dorința de a te impune, formează în subconștientul persoanei de lângă o stare proastă.

Pe parcursul vieții e bine să ne ținem cât mai departe de compromisuri, însă pentru unii acest lucru devine imposibil, atât timp cât întreaga viață au învățat că trebuie să facă lucruri pe care nu le agrează ca să obțină ceva.

Astfel ajungem la concluzia, că soluția optimă pentru un trai sănătos și normal, este refuzul în fața unei propuneri care generează un compromis, chiar dacă în unele cazuri duce la pierzanie.

https://malayalam.boldsky.com

Cu toții avem pasiuni ascunse, visuri sau obiective pe care le dorim foarte mult și probabil majoritatea avem această alternativă pentru a ajunge mai ușor la obținerea lor, însă dacă odată cu împlinirea acestora căutam și bucurie, iubire, pasiune și entuziasm, calea este alta, mai grea, dar sigură. Mai exact, acest drum are la bază mai multă muncă, dedicare și ambiție, dar cel mai important lucru, este faptul că satisfacția finală este de 10 ori mai mare.

Așadar, propuneți-vă ca tot ce faceți să fie făcut cu pasiune, cu mult drag și entuziasm, pentru ca dacă acestea lipsesc, dispare oricare alt sentiment pozitiv din viața voastră, înlocuind stările de bine cu frustrări și tristețe.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol