CITIRE

Conceptul Audi Aicon – inspirație pentru un ...

Conceptul Audi Aicon – inspirație pentru un model construit în serie limitată

Anul trecut, la salonul de la Frankfurt, Audi a prezentat conceptul Aicon – viziunea constructorului asupra unui automobil autonom de nivel 5.

Conceptul Aicon se doreşte un automobil al viitorului, cu autonomie de nivel 5, adică va fi capabil să ruleze fără a fi necesară prezenţa unei persoane la volan sau la bord. Conceptul este echipat cu patru motoare electrice care dezvoltă 354 CP şi anunţă o autonomie de 700-800 km.

Recent, şeful Audi, Rupert Stadler, a declarat că acest concept va da naştere unui model de serie mică. Vorbim despre un automobil care nu va fi comercializat, va face parte dintr-o flotă Audi care va testat în trafic real sistemele de conducere autonomă. Automobile de nivel 5 totuşi nu vom vedea prea curând în showroom-uri, conform adevarul.ro.

Chiar dacă, deja, unii constructori au sisteme care permit rularea autonomă, lumea reală generează suficiente situaţii imprevizibile. Iar rularea acestora pe drumuri publice depinde de infrastructură, care nici în ţări civilizate nu poate garanta rularea unui automobil autonom de nivel 5 în siguranţă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.