19 aprilie 2024, 6:00

Concert live José González în premieră absolută la Timișoara

Centrul de Proiecte Timișoara și Cinema Timiș, cel mai nou spațiu cultural al Capitalei Culturale, redeschis și redat comunității în contextul anului cultural Timișoara 2023, îl invită în premieră absolută la Timișoara pe José González, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați chitariști suedezi.

Concertul José González va avea loc în data de 9 decembrie 2023, de la ora 17:00, pe scena Cinema Timiș (Piața Victoriei, nr. 7), în cadrul evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”, evenimentul care marchează simbolic încheierea programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii. Accesul publicului va fi gratuit, pe bază de rezervare online, în limita locurilor disponibile.

 

Concerte solo

José González sărbătorește, în 2023, cu o selecție de concerte solo speciale în Europa, douăzeci de ani de la lansarea albumului său de debut, „Veneer”, vândut în peste un milion de exemplare în întreaga lume. Este greu de crezut că un album înregistrat doar cu cel mai elementar echipament, într-un apartament înghesuit din Gothenburg (Suedia), a ajuns să fie disc de platină, nu doar în Suedia, ci și în Marea Britanie și să se vândă în peste 1 milion de exemplare în întreaga lume. Este și mai greu de crezut atunci când realizezi că, în afară de un scurt solo de trompetă și o ușoară intervenție de percuție, pe disc auzi doar o voce șoptită și corzile de nylon ale unei chitare acustice. Albumul „Veneer” din 2003 a fost un astfel de album, intrând în Top 10 în Marea Britanie, în parte datorită coverului piesei „Heartbeats” a trupei The Knife. Pentru a marca această lansare de referință, Gonzalez revine în 2023 pe câteva scene europene, cu piese proprii și interpretări.

 

Acces gratuit

Accesul la eveniment este gratuit, pe bază de rezervare. Rezervările pot fi făcute exclusiv online, pe site-ul eventbook.ro, începând de joi, 23 noiembrie 2023, ora 10:00. Biletele rezervate sunt fără loc atribuit, iar ocuparea locurilor în sală se face în ordinea sosirii la eveniment. Rezervarea este valabilă până la ora 16:50 (ziua concertului), locurile rămase neocupate după această oră fiind redistribuite celor prezenți. Ușile Cinema Timiș se deschid de la 16:15.

 

Cinema Timiș

Cinema Timiș, un spațiu multifuncțional modern pentru filme, concerte și evenimente culturale, în inima orașului

Cinema Timiș este cel de-al doilea cinematograf de tradiție al orașului reabilitat de Municipiul Timișoara. Redeschis în octombrie 2023 și administrat prin Centrul de Proiecte, acesta devine un spațiu multifuncțional modern pentru proiecție filme, concerte și evenimente culturale, chiar în inima orașului. Amplasat chiar în Piața Victoriei din centrul Timișoarei, Cinema Timiș a fost construit în anii ’80 și a funcționat până în 2017 sub administrarea RADEF România Film, fiind ultima dintre sălile de tradiție ale orașului care și-a sistat activitatea. La subsolul cinematografului a funcționat îndrăgitul Club 30, cunoscut pentru concertele live și petrecerile cu muzică retro.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol