2 octombrie 2023, 3:42

Concerte extraordinare de Crăciun la Ateneu

Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de dirijorul Nicolae Moldoveanu, va susţine două concerte extraordinare de Crăciun în Sala mare a Ateneului Român pe 22 şi 23 decembrie, de la ora 19,00.

Programul va cuprinde „Concert de Crăciun” de Arcangelo Corelli şi „Oratoriul de Crăciun”, părţile I şi VI, de Johann Sebastian Bach.

Despre program

„Concerto grosso în sol minor, op. 6, nr. 8” de Arcangelo Corelli, mai cunoscut sub numele de „Concertul de Crăciun”, a fost comandat de cardinalul Pietro Ottoboni şi publicat postum în 1714. Concertul, scris pentru două viori şi violoncel, poartă mottoul Fatto per la note de Natale (Pentru Noaptea de Crăciun).

„Oratoriul de Crăciun” (1734) este cea mai populară dintre operele vocale religioase ale lui Johann Sebastian Bach şi face parte dintre cele mai renumite compoziţii religioase din toate timpurile. În Germania, este interpretat în toate oraşele mari în perioada sărbătorilor.

Oratoriul este alcătuit dintr-un ciclu de şase cantate, scrise pentru zilele de Crăciun, Anul Nou şi Bobotează. La Filarmonica „George Enescu”, vor fi interpretate prima şi ultima parte ale oratoriului, alături de soliştii Cristina Vasilache, Geanina Munteanu, Călin Brătescu, Ştefan Lamatic şi de Corul Filarmonicii „George Enescu”, coordonat de Iosif Ion Prunner.

Bilete

Biletele, cu preţuri de 110 lei şi 100 de lei, se pot procura de la casa de bilete a Ateneului Român doar cu o oră înainte de începerea concertului, sau online, accesând site-ul www.fge.org.ro – secţiunea „calendar”. Biletele odată cumpărate nu sunt returnabile decât în condiţiile prevăzute de lege.

Filarmonica „George Enescu” anunţă că publicul va putea ocupa 50% din capacitatea celor două săli de concert din incinta Ateneului Român.

Foto DanielMihai.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol