14 iunie 2024, 1:50

Concertele Coldplay de la București vor fi sustenabile. Publicul va produce energie dansând pe o podea cinetică

Concertele Coldplay de la București – poate cele mai așteptate din vara anului 2024 – vor fi sustenabile, iar amprenta de carbon va fi redusă la jumătate față de ultimul turneu al trupei, de acum opt ani.

Fanii aflați pe stadion vor putea produce energie pentru concert dansând pe o podea cinetică, vor fi folosiți combustibili alternativi ecologici, iar ambalajele de plastic de unică folosință vor fi interzise, a declarat, la PRO Verde, Roxana Cojocaru, Manager de Sustenabilitate pentru concertele Coldplay din România.

Ea a explicat că “ambiția este să nu avem plastic de unică folosință” în cadrul celor două concerte, programate pentru 12 și 13 iunie, pe Arena Națională.

Fanilor li se va permite accesul pe stadion cu ambalaje reutilizabile de plastic, pe care le vor putea umple cu apă, gratuit. Pe de altă parte, băuturile din zona barurilor vor fi servite doar în pahare reutilizabile.

Ce legătură are Coldplay cu sustenabilitatea și cum au pornit oamenii de acolo să se uite mai atent la toată povestea asta foarte mare, numită sustenabilitate?

Roxana Cojocaru: Avem impresia că sustenabilitatea are legătură doar cu anumite domenii, când de fapt, ea are legătură cu toate, iar industria de entertainment nu face excepție. Au conștientizat într-o zi că și concertele lor au un impact asupra mediului, și criza climatică este una reală. Drept urmare, timp de doi ani au lucrat cu experți de mediu din întreaga lume și au construit o strategie pentru a o implementa pentru acest turneu care este acum în al doilea an, ambiția lor fiind să reducă amprenta de bioxid de carbon cu 50% față de turneul din 2016-2017.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol