30 decembrie 2022, 7:31

Concertul de Anul Nou de la Viena, dirijat de Franz Welser-Möst, difuzat în exclusivitate de TVR 1

În prima zi a noului an, Televiziunea Română vă aduce în dar un spectacol de excepţie: Concertul de Anul Nou de la Viena. Acordurile marilor clasici vor răsuna, de aceasă dată, sub bagheta dirijorului Franz Welser-Möst.

Astfel, duminică, 1 ianuarie 2023, de la ora 12:15 minute, telespectatorii vor putea urmări, pe TVR 1, timp de două ore și jumătate, un program eminamente vienez, cu opere semnate de nume uriaşe ale muzicii clasice.

Unul dintre evenimentele de marcă ale spațiului cultural mondial, Concertul de Anul Nou de la Viena a atras întotdeauna un public larg.

Televiziunea Română a înregistrat constant audiențe însemnate, în cei peste 30 de ani de la prima transmisie a spectacolului în țara noastră.

Programul Concertului de la Viena poate fi găsit AICI

”Astfel, televiziunea publică continuă tradiția (…) de a duce unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale din lume în casele tuturor românilor.

Acordurile marilor clasici vor răsuna, de aceasă dată, sub bagheta dirijorului Franz Welser-Möst. Celebrul artist revine, pentru a treia oară, la cârma Orchestrei Filarmonicii din Viena, după concertele din 2011 și 2013.

Spectacolul va aduce momente de virtuozitate, prin interpretările capodoperelor marilor clasici, în întreaga lume, reconfirmându-și statutul de ambasador al păcii, al speranței și al prieteniei. Ansamblul Filarmonicii, un mix de naționalități care vorbesc același glas – al muzicii, cuprinde artiști din numeroase țări – Austria, România, Germania, Bulgaria, Ucraina, Noua Zeelandă, Cehia, Franța, Uzbekistan, Feserația Rusă, Slovenia, Slovacia, Australia, Republica Moldova, Albania, Ungaria, Polonia, Belgia, Italia, Croația și Statele Unite ale Americii”, se precizează într-un comunicat al TVR.

De-a lungul timpului, bagheta unor mari maeștri ai artei dirijorale a strălucit în multe rânduri, de Anul Nou, la Viena, readucând în fața pubicului personaliăți de prim rang: Lorin Maazel, Herbert von Karayan, Zubin Metha, Riccardo Muti, Seiji Ozaw și mulți alții.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol