5 iulie 2020, 17:11

Concluzii ale ministrului de Interne: „Intervenția în forță a fost justificată”

Ministrul de Interne, Carmen Dan, oferă explicații în legătură cu intervențiile jandarmilor:

„Cei trei jandarmi sunt bine. Am ținut sa vorbesc cu ei pentru ca mai presus de orice analiza cred ca sanatatea si viata oamenilor  care si-au facut datoria trebuie sa primeze. In ceea ce priveste tanara angajata a jandarmeriei, i-am simtit vointa de a merge mai departe si recunostinta ca nu si-a pierdut viata. Dintre participantii de la protestul de ieri mai sunt supraveghere medicala sase persoane, acestia fiind in afara oricarui pericol.

În ultimele ore au avut loc foarte multe abuzuri ale oamenilor politici si nu numai la adresa Jandarmeriei. În ceea ce priveste schimbul de informatii realizat anterior manifestatiei publice vreau sa va asigur ca MAI a colaborat cu structurile partenere in mod corect si uzual pentru asemenea situatii.

Nu am intervenit in niciun fel in coordonarea operativa a structurilor care au actionat aseara. Am spus de nenumarate ori ca nu ministrul conduce misiunile operative ale ministerului. Ceea ce s-a intamplat aseara este grav si nimeni nu poate acuza Jandarmeria ca a aplicat legea. Cei impotriva carora s-a intervenit aseara nu au avut nimic de a face cu diaspora.

Orice om normal care a urmarit evenimentele de aseara a putut constata ca interventia in forta a fost justificata de procarile si violentele acelor huligani. S-a actionat gradual pentru restabilirea ordinii publice, iar actiunea in forta a fost executata la momentul pierderii caracterului pasnic al manifestatiei cand a fost pusa in pericol iminent integritatea corporala si sanatatea fortelor de ordine si a celorlalti participanti la manifestatie. 

Au fost efectuate in mod repetat somatii verbale pana sa fie declansata interventia in forta. Fiecare etapa a actiunii Jandarmeriei a fost anuntata manifestantilor. Politia romana impreuna cu procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si ai Parchetului Judecatoriei sectorului 1 lucreaza pentru identificarea tuturor persoanelor implicate in faptele de ultraj, tulburarea ordinii publice, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si distrugere”, a declarat ministrul de Interne, Carmen Dan.


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.