1 decembrie 2021, 8:20

AFTERPARTY. Concurs: cel mai bine organizat cimitir din Arhiepiscopia Bucureștilor

Concurs inedit din punctul nostru de vedere, organizat de Patriarhie. A fost  desemnat  “cel mai bine organizat cimitir” din Arhiepiscopia Bucureștilor

Printre criteriile de evaluare, scrie Basilica.ro, au fost curățenia exemplară și modul de îngrijire, înfrumusețare și amenajare.

În urma desfășurării concursului, pe primul loc s-a plasat ​Mănăstirea Cernica. Pe locul al doilea s-au situat cimitirele parohiilor bucureștene Sfântul Gheorghe – Grivița și Sfântul Ilie – Ghencea, iar Parohia Roșu din județul Ilfov și Parohia Militari I din Capitală au primit premiul al treilea.

Selectiv, diplome  au fost împărțite și altor cimitire.

În total, la prima ediție a concursului eparhial „Cimitirul bine organizat” s-au acordat 105 distincții bisericești.

Aceasta a fost prima ediție a concursului inițiat și binecuvântat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Pentru a crește gradul de administrare responsabilă a cimitirelor parohiale/mănăstirești din Arhiepiscopia Bucureștilor, a doua ediție a acestui concurs va avea loc peste trei ani, în 2024.

În Arhiepiscopia Bucureștilor sunt 533 de cimitire eparhiale, parohiale și mănăstirești, dintre care 84 în mediul urban, 433 în mediul rural, 15 cimitire la mănăstiri și un cimitir eparhial. Suprafața lor totală este de 4.346.095 de metri pătrați.

 

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.