14 iunie 2024, 2:21

Concursul de debut literar „Primul roman”. Premiu de 10.000 de lei

Până în 13 septembrie 2021, Editura Litera organizează concursul de debut literar intitulat „Primul roman”. Un scriitor talentat, aflat la început de drum, va avea ocazia ca manuscrisul său să fie citit de prestigioși scriitori români și critici literari, precum:

  • Doina Ruști
  • Radu Aldulescu
  • Cristina Bogdan
  • Mihai Ene.

 

Volumul desemnat câștigător va fi publicat în colecția „Biblioteca de proză contemporană”, coordonată Doina Ruști, iar autorul va fi recompensat cu marele premiu, în valoare de 10.000 de lei. Câștigătorii locurilor doi și trei vor primi vouchere în baza cărora să își achiziționeze cărți de pe Litera.ro, iar manuscrisele lor vor fi de asemenea publicate.

Concursul include patru etape.

Etapa 1: 17 iunie – 19 iulie – ÎNSCRIERE
Etapa 2: 21 iulie – 23 august – JURIZARE
Etapa 3: 25 august – ANUNȚAREA CÂȘTIGĂTORILOR
Etapa 4: 13 septembrie – FESTIVITATE DE PREMIERE

Textul înscris în concurs va putea aborda orice temă și va respecta canoanele speciei literare (roman). Va conține minimum 70.000 de cuvinte și maximum 120.000 de cuvinte. Textele creațiilor literare vor fi scrise în limba română, editate în Word, cu diacritice și cu ortografia în vigoare. Fontul folosit va fi Arial, de mărimea 12, la 1,5 rânduri.

La acest concurs pot participa toate persoanele fizice cu cetăţenie română, având vârsta de peste 18 ani. Participanții trebuie să nu fi publicat niciun roman până la data definitivării concursului, respectiv nicio operă epică unitară mai lungă de 25.000 de cuvinte.

Creațiile literare se vor trimite pe e-mail, în format doc. (ca fișier atașat), la adresa [email protected] (între 17 iunie și 19 iulie 2021) și vor fi însoțite în mod obligatoriu de fișa de participare cu date personale.

Citiți detalii și completați formularul de înscriere


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE