18 septembrie 2021, 15:46

Condiții de călătorie în Marea Britanie. De la 1 octombrie se folosește doar pașaportul

Compania aeriană Wizz Air își informează pasagerii că Marea Britanie nu va mai accepta acte de identitate UE de la 1 octombrie 2021.

Pasagerii ce călătoresc către Regatul Unit trebuie să prezinte un pașaport pentru a intra în țară începând cu luna octombrie. Până în 2025, singurii pasageri exceptați de la regulă sunt cetățenii UE care au permis de reședință temporară sau statutul de rezident permanent în Marea Britanie.

Pasagerii care prezintă o carte de identitate la intrarea în țară vor fi refuzați la graniță și vor fi considerați „pasageri inadmisibili” (INAD – pasageri cărora le este interzisă intrarea).

Astfel, Wizz Air nu va accepta la bordul avioanelor sale pasageri care vor să intre în Regatul Unit cu o carte de identitate.

Compania aeriană își sfătuiește pasagerii să pregătească pașapoarte valide în cursul acestei luni. De asemenea, Wizz Air încurajează pasagerii să verifice constant sursele oficiale pentru a găsi informații suplimentare și pentru a confirma îndeplinirea tuturor condițiilor de călătorie sau schimbările de ultim moment.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.