Lansarea recentă a ultimului sezon The Crown a tulburat apele la Palatul Buckingham. Criticilor venite mai mult sau mai puțin direct din partea Coroanei li s-au adăugat cereri concrete din partea Guvernului UK.
Mai precis ministrul britanic al Culturii, Oliver Dowden, a cerut ca serialului să-i fie adăugată o notă care să spună că avem de-a face cu un produs ficționalizat.
El a spus într-un interviu că se teme că „o generaţie de privitori, care nu a trăit acele evenimente, ar putea confunda ficţiunea cu realitatea”.
Ei bine, Netflix nu a fost de acord cu acest lucru.
Conflict între “Coroană” și Netflix
„Am prezentat mereu «The Crown» ca o dramă şi suntem încrezători că membriii noştri înţeleg că este o lucrare de ficţiune care este în mare parte bazată pe evenimente istorice”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Variety. „Drept urmare, nu avem vreun plan – şi nu vedem necesitatea – de a adăuga un avertisment”.
Cel de-al patrulea sezon „The Crown”, lansat pe 15 noiembrie, îi are în centru pe prinţul Charles şi prinţesa Diana. Acţiunea începe la finalul anilor 1970, când regina, interpretată de Olivia Colman, şi familia sunt preocupate de asigurarea liniei succesiunii la tron prin găsirea unei soţii potrivite pentru prinţul Charles.
Netflix a anunţat anul acesta că serialul va avea un al şaselea sezon.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol