27 septembrie 2020, 1:16

Confuzia pe care o fac mulți români. Află care este diferența dintre răceală și gripă

Toamna și-a intrat în drepturi. Perioada răcelilor și a gripelor se apropie odată cu vremea rece. Deși ambele sunt infecții respiratorii, gripa și răceala au simptome diferite.

Gripa debutează brusc, cu febră mare şi stare generală foarte proastă care te obligă să îţi opreşti activitatea. Efectiv te doboară la pat. Atunci când se instalează gripa, apar automat și dureri musculare pronunțate, iar slăbiciunea întregului organism poate dura și până la trei săptămâni, prezintă digifm.ro.

Răceala apare treptat, simptomele crescând în intensitate pe parcursul mai multor zile. Frisoanele, oboseala și tusea, frecvente și severe, sunt semne clare pentru un virus gripal, în timp ce în cazul unei răceli ne vom confrunta cu frisoane rare și tuse productivă. Apare strănutul, începe să-ţi curgă nasul, te doare gâtul, apare febra, tusea întâi seacă apoi plină, durerea de cap, o stare de disconfort, arată ziaruldeiasi.ro.

Gripa poate duce la afecțiuni mai grave precum pneumonia. De aceea este recomandat un consult medical și în niciun caz nu ar trebui tratată ”după ureche”.

Medicii spun că cea mai sigură armă împotriva gripei este vaccinul.

sursa foto: poise.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.