15 august 2020, 22:02

Consiliul Național al Elevilor solicită amânarea examenelor naționale

Consiliul Național al Elevilor solicită amânarea examenelor naționale și a admiterii la facultate pentru luna iulie 2020, astfel încât elevii să aibă șanse egale de pregătire, a declarat președinta Consiliului, Antonia Pup, la emisiunea “Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină, la Radio România Actualităţi.

“Noi solicităm ca examenele naționale (Evaluarea Națională și Bacalaureatul n.r.), precum  și admiterea la facultate  să fie amânate pentru luna iulie,  iar elevilor să le fie acordate aceleași  șanse de pregătire. De asemenea, solicităm ca în  decursul următoarelor săptămâni să se realizeze o pregătire temeinică pentru toți elevii, nu doar pentru cei care au acces la internet”.

Acces la Internet

Ea a mai  precizat că peste 300.000 de elevi nu au acces la internet și nu beneficiază de condiții egale de pregătire.

“Sunt foarte mulți elevi – peste 300.000 –  care nu au acces la internet. Aceștia sunt prejudiciați, deoarece nu au resursele necesare pentru a se pregăti și pentru a putea urma învățământul on-line.  Măsurile luate de Ministerul Educației nu prezintă o perspectivă echitabilă și adâncesc diferențele dintre elevii din mediul urban și rural, sau chiar din aceeași unitate de învățământ, pe criteriul socio-economic”, a mai  spus Antonia Pup, președinta Consiliului Național al Elevilor, la emisiunea “Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină.

10 zile nu sunt suficiente

Totodată, cele 10 zile de pregătire în școală, stabilite de Ministerul Educației pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, nu sunt suficiente.

Cu doar 10 zile de pregătire,  sunt convinsă că nu vom avea rezultatul așteptat, iar elevii se simt cu adevărat bulversați de faptul că, prin deciziile  Ministerului Educației Naționale, ne  aflăm în fața unei contradicții. Te întorci la școală pe repede înainte, nu înțelegem ce se va întâmpla în cele 10 zile .  Deși noi am venit cu o serie de propuneri,  ele nu au fost luate în considerare și, în continuare, nu știm ce o să se întâmple cu acei elevi care nu au acces la internet. Nu avem nici până acum, după șapte săptămâni de la debutul crizei, un plan strategic cu termene, cu obiective clare, care să poată fi urmărit”, a punctat Antonia Pup, președinta Consiliului Național al Elevilor, la emisiunea “Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină.

Dezbatere

Emisiunea “Serviciul de noapte“ cu Maria Țoghină a dezbătut tema “Educația online – de la marile oportunități la realitatea României. Cum s-au adaptat elevii, profesorii și părinții“?

În studioul Serviciului de noapte au fost prezenți telefonic Ionela Neagoe, director Colegiul National “Gheorghe Lazăr” din București, Iulian Cristache, președinte Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, Antonia Pup, președinte Consiliul Național al Elevilor, Felix Tătaru, co-fondator SuperTeach, și Andrada Sorca, lider al comunității de profesori SuperTeach și învățătoare la Liceul teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara.

Puteți urmări emisiunea în format video în link-ul de mai jos:

https://www.facebook.com/romaniaactualitati/videos


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.