10 decembrie 2023, 15:23

CONSTANȚA: Promenada Inimilor, în Piaţa Ovidiu, sâmbătă

Clubul Rotary Cetatea Tomis Constanța împreună cu Societatea Română de Cardiologie și Fundația Română a Inimii continuă programul ,,Promenada Inimilor 2023” cu ocazia Săptămânii Mondiale a Inimii.

Activitatea fizică, minim 30 de minute pe zi, este cel mai bun mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Dan Gaiţă, profesor de cardiologie și membru Rotary.

Constănţenii și turiștii care vor să participe la “Promenada Inimilor 2023” sunt invitaţi sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 16:00, la o plimbare în grup. Locul de amplasare al cortului este Piața Ovidiu, aripa dreapta a Muzeului de Arheologie, iar traseul va avea o lungime de aproximativ 2 km, pe ruta Piaţa Ovidiu, Cazino, Portul turistic Tomis, Piaţa Ovidiu.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol