29 august 2023, 3:54

S-a lansat platforma pentru consultarea publică despre portofelul digital european

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) anunță lansarea, în cadrul portalului ”Futurium”, a platformei online prin care Comisia Europeană deschide dialogul cu toate părțile interesate în privința viitorului portofel european pentru identitatea digitală – EUDI Wallet.

Portofelul european pentru identitate digitală va permite utilizatorului (persoană fizică sau juridică) să folosească date de identitate, credențiale și atribute legate de identitatea sa, în scopul autentificării online și offline. Acesta urmează a fi eliberat de statele membre pe baza unor standarde tehnice comune și va putea fi folosit de toate cele 450 de milioane de cetățeni ai UE.

Platforma online a fost lansată la finalul lunii februarie și va rămâne deschisă pentru comentarii pe toată perioada negocierilor legislative și a dezvoltării setului de instrumente, pentru a asigura un portofel european pentru identitatea digitală cât mai practic pentru toți cetățenii Uniunii Europene. ADR îndeamnă companiile și entitațile private impactate de prevederile regulamentului să solicite înregistrarea pe platformă la adresa: https://futurium.ec.europa.eu/en/digital-identity.

Foto: Electronic IDentification


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol