Site icon Editia de Dimineata

Consumul de ciuperci este benefic pentru sănătatea noastră mintală

Consumul de ciuperci este un regim alimentar bun inclusiv pentru pacienții care au diabet zaharat. Mai mult, ciupercile conțin insulină naturală și enzime care contribuie la descompunerea zahărului sau a amidonului în alimente.

„Toate ciupercile comestibile conțin o cantitate semnificativă de nutrienți. Ele conțin vitaminele B, carotenoizi, steroli, provitamina D3, acizi grași nesaturați valoroși, polizaharide din grupul beta-glucanilor, care întăresc sistemul imunitar, iar fiecare tip de ciupercă furnizează substanțe benefice pentru sănătate și curative caracteristice unei anumite specii”, spune profesoara Bożena Muszyńska de la Catedra și Departamentul de Botanică farmaceutică, Facultatea de Farmacie, Colegiul Medical al Universității Jagiellone.

Toate ciupercile comestibile au proprietăți curative, scrie ediția Newsweek din Polonia.

Un studiu publicat în urmă cu câțiva ani în „Journal of Affective Disorders” a constatat că ciupercile au proprietăți antidepresive și ameliorează episoadele de depresie.

Dar pentru a avea acest efect, trebuie consumate în mod regulat. În Japonia, pacienților care sufereau de depresie li s-au servit ciuperci zilnic timp de o lună, observându-se o reducere semnificativă a depresiei.

Exit mobile version