20 octombrie 2021, 16:19

CONTEAZĂ ȘI ASTA. Spitalizarea din cauza Covid-19, de 150 de ori mai scumpă decât vaccinarea

COVID-19 este și o chestiune de bani. Din anumite puncte de vedere poate chiar de bani în primul rând. Inclusiv pentru pacienți, care cheltuiesc bani, vrând, nevrând, în perioada bolii. Dar un calcul mai amănunțit, realizat în SUA, scoate la iveală cifre concrete. Spitalizarea pacienților cu Covid-19 este de 150 de ori mai scumpă decât vaccinarea împotriva infecției cu SARS-CoV-2, arată studiul.

Administrarea vaccinurilor împotriva Covid-19 este nominală și gratuită pentru cetățenii din Statele Unite. Nu la fel stau lucrurile privind costurile spitalizărilor pentru persoanele care au contractat noul coronavirus.

Costul financiar mediu al spitalizării pentru un pacient cu Covid-19 asigurat de Medicare – la 21.752 dolari – este de aproximativ 150 de ori mai mare față de costul pe care Medicare îl suportă pentru vaccinarea unei persoane, realtează CNN. CNN a analizat documentele de facturare de la asigurătorii guvernamentali de sănătate Medicare și Medicaid.

Cei 21.752 dolari sunt pentru o internare medie de 9,2 zile, a menționat CNN. Când starea cuiva necesită un ventilator și spitalizare mai lungă (în medie aproximativ 17 zile), facturile către Medicare cresc la o medie de 49.441 USD, ceea ce înseamnă de peste 300 de ori costul vaccinării unei persoane.

,,Cunoaștem calea pentru a pune capăt acestei pandemii: vaccinarea”, a declarat pentru CNN medicul general chirurg american Vivek Murthy.

Americanii pot beneficia gratuit de vaccinurile împotriva Covid-19, însă Medicare rambursează furnizorilor care administrează vaccinurile – între 35 și 40 dolari pentru fiecare doză. Acest lucru este valabil pentru ambele vaccinuri cu ARN mesager, Moderna și Pfizer / BioNTech.

Guvernul federal continuă să îndemne oamenii să se vaccineze. Aproximativ 53% din toți americanii sunt complet vaccinați, potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, dar copiii mai mici de 12 ani nu sunt încă eligibili pentru un vaccin. În general, acest lucru înseamnă că aproximativ 27% din populația americană acum eligibilă pentru vaccinare nu s-a vaccinat.

Rata vaccinării în Uniunea Europeană este de peste 70%, în timp ce în România abia depășește 30%, în condițiile în care vaccinarea este gratuită și în țara noastră.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.