28 noiembrie 2022, 12:44

Copiii cu vârste de peste şase luni pot fi vaccinați împotriva COVID-19

Experții recomandă vaccinarea sugarilor şi a copiilor mici împotriva COVID-19 și au decis să autorizeze pentru administrare vaccinurile Moderna şi Pfizer începând de la vârsta de şase luni.

Membrii unui comitet consultativ din cadrul Agenţiei americane pentru alimente şi medicamente (FDA) au trecut în revistă toate datele medicale obţinute în urma studiilor clinice, realizate pe copii cu vârste cuprinse între şase luni şi patru ani pentru vaccinul Pfizer, respectiv între şase luni şi cinci ani pentru vaccinul Moderna.

Aceștia au considerat că beneficiile aduse de vaccinarea sugarilor şi copiilor cu serurile Moderna şi Pfizer prevalează în faţa riscurilor.

Ştiu că numeroşi părinţi care ne ascultă sunt foarte uşuraţi astăzi”, a declarat Jay Portnoy, un membru al comitetului, arată agerpres.ro.

Aproximativ 10 milioane de doze de vaccinuri pediatrice anti-COVID-19 vor putea fi trimise imediat în toate zonele ţării, înainte ca alte milioane să fie livrate în săptămânile următoare

Deşi copiii sunt mai puţin vulnerabili în faţa COVID-19 şi riscurile medicale sunt pentru ei mai mici, 480 de copii cu vârste mai mici de patru ani au murit din păcate în Statele Unite din cauza acestei boli.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol