31 mai 2020, 7:01

Copiii pot învăța despre distanțarea socială într-un joc devenit viral

Un joc pe calculator îi ajuta pe copii să înţeleagă cum distanţarea socială poate salva vieţi în timpul pandemiei de coronavirus.

Profesorul universitar Richard Wiseman, din Marea Britanie, a lansat un joc pe calculator numit „Poţi salva lumea?” (‘Can You Save the World?’). Acesta susține că cercetările au demonstrat că jocurile au un comportament social pozitiv asupra oamenilor, precizează agerpres.ro.

Există destul de multe studii care arată că dacă îi faci pe oameni – în special pe copii – să se comporte în anumite moduri în jocurile video, acest lucru le va influenţa şi viaţa reală„, a spus Wiseman.

În joc este vorba de un avatar care merge pe o stradă din ce în ce mai aglomerată şi „salvează vieţi” atunci când evită pietonii, bicicliştii şi oamenii care strănută – toţi fiind înconjuraţi de zone interzise. De asemenea, pot colecta măşti şi le pot oferi medicilor, pentru ca aceştia să poată salva mai multe vieţi.

Jocul inspirat din viața reală are chiar și o nuanţă umoristică: jucătorii pot aduna provizii, inclusiv suluri de hârtie igienică, care aproape nu se mai găsea pe rafturi la începutul izolării.

Dacă ai norocul să dai peste un sul de hârtie igienică, atunci te vei deplasa în joc cu o viteză mult mai mare„, a declarat Wiseman.

sursa foto: richardwiseman.wordpress.com

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.