20 iunie 2024, 2:04

Copiii români, „îngrijoraţi de calitatea aerului respirat”

Majoritatea copiilor din România (mai bine de două treimi) spun că sunt îngrijoraţi de calitatea aerului pe care-l respiră şi peste trei sferturi dintre ei se declară dispuşi să facă schimbări în viaţa lor pentru a reduce daunele aduse mediului, arată rezultatele unei analize sociologice realizate de organizaţia Salvaţi Copiii.

”În prezent, poluarea afectează stilul meu de viață. Nu mai respir aer curat, lacurile sunt pline de gunoaie și vremea este foarte schimbătoare. Vreau să trăiesc într-o țară în care oamenii să fie conștienți de importanța poluării și de efectele nocive pe care aceasta le are asupra noastră și să încerce să diminueze problemele care continuă să apară.” (Alexandra, 16 ani)

Potrivit studiului, cei mai mulți dintre copiii din România – 71% – sunt interesați de problemele de mediu, două treimi consideră că este ușor să aleagă soluții ecologice în viața de zi cu zi (68%) și că sunt în măsură să influențeze politicienii pentru a preveni și reduce problemele climatice și de mediu (65%). Totuși, mai puțin de jumătate dintre copii consideră că primesc suficiente informații despre probleme climatice și de mediu la școală (42%).

Citiți detalii la EdițiaVerde.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol