16 iunie 2022, 21:00

Copiii români, victorii la Campionatul Mondial de Karate WUKF din Slovacia

Karate reprezintă o artă marțială populară în întreaga lume. Practicanții acestui sport pun preț pe disciplină, autodisciplină, atitudine pozitivă și idealuri nobile. Înțelegând aceste reguli, 312 copii români care practică karate au participat la Campionatul Mondial WUKF desfășurat în Slovacia, informează Turda News.

Copiii români, victorii în Slovacia

O echipă de karate formată din copii de la două școli din Ilfov a câștigat 9 medalii la Campionatul Mondial WUKF din Slovacia. Copiii de la ACSS Voința Buftea au obținut următoarele premii: Sara Mihai – locul 1 kumite, Andreea Grigore – locul 3 kumite, Robert Gozi – locul 3 kata, Sebastian Ionescu – locul 2 kata și locul 3 kumite. De la CS Chitila, s-au făcut remarcate micuțele luptătoare Oana Sauciuc – locul 3 kumite și locul 3 kata; și Bianca Chiriță – locul 3 kata și locul 3 kumite. De altfel, la competiția din Slovacia au mai participat: Lorena Bora, Camelia Bora, Alexia Mitroi Vlad Milea, Ioana Milea, Bianca Tamași, Tudor Leahu, Arthur Cosma Manolescu, Daniel Sauciuc, Alexandru Manea, Ioan Savu, Denisa Vulcăneanu, Alesia Ioniță, informează CJ Ilfov. Micuții campioni sunt instruiți de soții Magdalena și Dan Tamași.

Copiii din Turda, antrenați de Paul Cățănaș, au obținut două medalii. Rareș Câmpean a câștigat medalia de bronz, iar Emanuel Podar a obținut medalia de argint, în proba de kata – 13 ani, conform Turda News.

7 copii din Brașov au participat la competiția din Slovacia. Dintre aceștia, s-a remarcat Poteras Luca, după ce a câștigat 5 medalii, 3 de argint și două de bronz. Besleaga Marcel a cucerit titlul mondial cu echipa României de kumite ippon, iar la categoria 16-17 ani, titlul mondial a revenit echipei lui Puiu Alexandru și la ippon lui Chirieac Cosmin. Echipa de kata 11-12 ani, cu Crețu Anca în componență, a reușit să urce pe prima treaptă a podiumului mondial, informează jka.ro.

Unde se practică karate în România?

Federația Romana de Karate WKC a fost recunoscută de Ministerul Tineretului și Sportului în 2000. FRK WKC are un număr de 2.360 sportivi legitimați angrenati în activitatea competițională de performanță și circa 4.800 sportivi legitimați la cluburile afiliate care participă la activități de inițiere și instruire. Pe plan intern, FRK WKC organizează anual două Campionate Naționale, conform wukf.ro.

Sursă cover foto: Karate Chitila


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol