24 iunie 2022, 23:53

Copilul-hacker. Cum a reușit o româncă de doar 12 ani să deschidă o firmă în America

Bianca Lewis este unul dintre cei mai cunoscuți hackeri din lume, dar și exemplul perfect al românilor din străinătate care țin de fiecare dată să ne readucă aminte că România este o țară minunată pentru care merită să lupți. La doar cei 12 ani ai săi a ajuns să fie pasionată de IT și tehnologie. A reușit să pună pe picioare chiar și o firmă, prin care reușește să învețe alte tinere hacking și crede că votul electronic din America este extrem de vulnerabil, față de sistemul de vot al României.

Potrivit StartupCafe.ro, Bianca a vizitat România încă de când era copil, iar mama sa a ținut să îi povestească totul despre țara sa și despre Brașov, locul de unde se trage, pe care acum îl iubește. Vine aici de cel puțin două ori pe an pentru a-și vizita familia. Îi apreciază pe români pentru bunătatea lor și este îndrăgostită de mâncarea noastră tradițională. Îi plac ”babele” pentru că le găsește amuzante, micii și mai ales sarmalele.

Acum, Bianca lucrează la dezvoltarea unei alternative mult mai sigure pentru sistemul american de vot electronic, care spune ea, este foarte ușor de fraudat prin hacking. Din acest motiv, Bianca mai consideră și că sistemul românesc de vot cu buletine de vot și ștampile este mult mai sigur și că autoritățile ar trebui să facă mai multe secții de vot pentru ca oamenii să poată vota.

Mica IT-istă este deține și propria firmă, Girls Who Hack, prin care încearcă să le ajute și pe alte fete să învețe bazele domeniului, axându-se în special pe zona de securitate cibernetică.

Sursă Foto: stirileprotv.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol