27 octombrie 2020, 4:40

Coreea de Nord: paradă militară, cu doar o zi înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang

Joi, Coreea de Nord a organizat o paradă militară de mare amploare – cu doar o zi înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang. Oficial, demonstrația de forță marchează 70 de ani de la înființarea Armatei Populare Coreene.

Kim Jong-un și soția sa, Ri Sol Ju, au venit împreună la parada militară. După ce au mers pe covorul roșu, liderul de Phenian a putut fi văzut cum face semne pline de entuziasm de la balcon.

Potrivit mediafax.ro, această paradă se desfășoară în mod normal în luna aprilie, precum în ultimii 40 de ani. Însă, presa națională a anunțat că anul acesta va avea loc pe data de 8 februarie, cu o zi înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Coreea de Sud.

sursa: digi24.ro

Aproximativ 13.000 de militari și 200 de componente ale arsenalului au fost observate în apropierea unui aeroport din Phenian.

„Este un lucru de bază ca orice țară din lume să ia în serios înființarea propriei armate și să o sărbătorească prin evenimente extravagante” – a declarat un cotidian din Coreea de Nord. Phenianul a respins criticile primite, argumentând că niciun alt stat nu are dreptul de a se implica în această problemă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.