24 aprilie 2024, 20:22

Corneea ochiului uman, rezistentă la COVID-19? Ce au descoperit cercetătorii

Potrivit unui studiu efectuat, corneea ochiului uman ar putea rezista la infectarea cu COVID-19.

Cei care au făcut studiul sunt cercetători de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Washington, St. Louis.

Motivul din spatele deciziei acestui studiu a fost faptul că virusul Zika poate fi transmis prin lacrimi. Astfel, oamenii de știință au vrut să afle ce se întâmplă în cazul noului virus SARS-CoV-2.

Profesorul de Oftalmologie și Științe Vizuale, Rajendra S. Apte, a explicat că, potrivit datelor, COVID-19 nu ar putea penetra corneea.

„Datele noastre sugerează că noul coronavirus nu pare să fie capabil sa penetreze corneea”, a declarat aceasta.

În acest context, coordonatorul studiului, Jonathan J. Miner, a atras atenția asupra faptului că trebuie, totuți, să luăm măsuri de precauție în continuare.

„Este important să respectam ceea ce virusul poate să facă și trebuie să luăm masuri corespunzătoare de precauție”, a declarat acesta, potrivit ziare.com.

„Am putea să descoperim că membranele acoperitoare ale ochiului nu sunt create neapărat pentru a proteja împotriva infecțiilor în rândul comunității generale, dar studiile noastre se află de abia la început. Avem nevoie de studii clinice mai ample care să ne ajute să înțelegem mai bine toate rutele posibile de transmitere folosite de SARS-CoV-2, inclusiv ochiul”, a mai explicat acesta.

Sursă foto: publika.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol