10 aprilie 2021, 22:53

CORONAVIRUS CHINA Primul deces de la mijlocul lunii mai. 28 de milioane de oameni, închiși în case

China pare o altă planetă. Fie propaganda merge bine, fie cercetătorii chinezi, dublați de polițiști și portavoce, și-au făcut treaba în materie de COVID-19. Cert este că zilele acestea s-a înregistrat primul deces de la mijlocul lunii mai. Uimitor, nu?

Noul bilanț al cazurilor este cel mai mare de după 5 martie, informează agențiile de presă. China a raportat și un nou deces din cauza Covid-19, primul de după mijlocul lunii mai.

China are cel mai mare bilanț zilnic de cazuri de Covid-19 din ultimele 10 luni, în condițiile în care numărul de infecții din provincia Heilongjiang (nord-vest) s-a triplat.

CHINA Primul deces de la mijlocul lunii mai

Comisia Națională de Sănătătate a spus joi că au fost raportate 138 cazuri noi de Covid-19, în creștere față de bilanțul de 115 infecții cu coronavirus din ziua anterioară.

Hebei a înregistrat 81 dintre cele 124 de infecții cu transmitere locală, iar Heilongjiang a raportat 43 de noi cazuri la o zi după ce a intrat în stare de urgență.

Peste 28 de milioane de oameni sunt închiși în casă în cele două provincii pentru a opri extinderea epidemiei. Originea noului val de contagieri nu este cunoscută.

Această situație subliniază pericolul pe care îl prezintă epidemia în contextul în care urmează o sărbătoare națională majoră, în care călătoresc, de obicei, sute de milioane de oameni.

Măsurile agresive de limitare a epidemiei – lockdown-uri, restricții de călătorie și testări în masă – au ajutat China să reducă numărul de cazuri la doar o mică parte din ceea ce s-a consemnat la începutul anului trecut, dar această țară nu a reușit să elimine boala.

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.