13 august 2020, 3:36

Coronavirus: În Israel a venit valul doi, cu cel mai mare număr de infectări pe zi, de la declanșarea crizei până acum

Israelul înregistrează în ultima vreme o creștere alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore a înregistrat un record: cel mai mare număr de infectări de la declanșarea crizei coronavirusului, în februarie.

Autoritățile au anunțat 859 de noi cazuri de infectare, cel mai mare număr de la detectarea pentru prima oară a virusului în Israel, la 21 februarie, relatează corespondentul în Israel al Radio România Actualități, Dragoș Ciocârlan.

Ministerul Sănătății anunță 25.547 de cazuri de infectare la nivel național, până acum, inclusiv 320 de decese și 17.389 de vindecări.

Relaxarea

În Israel au fost ridicate majoritatea restricțiilor după ce numărul de infectări zilnice a scăzut luna trecută sub 20, amintește aa.com.tr.

Guvernul a relaxat măsurile de restricție impuse pentru a opri răspândirea coronavirusului, redeschizând școli, universități, mall-uri și restaurante.

Ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a declarat duminică faptul că Israelul se confruntă cu al doilea val de epidemie și va lua noi măsuri de combatere a răspândirii virusului.

Până de curând, Israelul se lăuda cu gestionarea pandemiei cu mai puţin de 20.000 de bolnavi şi 300 de morţi la nouă milioane de locuitori, o rată de decese scăzută comparativ cu ţări din Europa şi America.

Dar, odată cu măsurile de relaxare, numărul persoanelor contaminate a început să crească din nou.

Deja se iau măsuri

Autoritățile au decis deja măsuri pentru evitarea răspândirii virusului și eliminarea focarelor. Municipalitatea din Rishon Lezion a decis închiderea spațiilor de joacă și a parcurilor publice și o intensificare a măsurilor de prevenție.

Miniștrii israelieni au aprobat restricții în cartiere din orașele Ashdod și Lod, unde un număr mare de cazuri de coronavirus a fost înregistrat, declarându-le ”zone restricționate”.

Parlamentul israelian, Knesset, a aprobat o legislație temporară pentru urmărirea digitală a pacienților de COVID-19. Supravegherea va fi făcută de serviciul intern de securitate Shin Beth.

 

As of Thursday at 8 A.M. movement in and out of these zones will be restricted and business activity limited for a week.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.